چرا باید ایر کولر های نسل PTR را تولید و در بازار صنعتی عرضه کرد ؟
1-بحران کمبود آب در ایران:
- کاهش مصرف آب
تا قبل از پیدایش این تکنولوژی استفاده ایرکولر روی کوره های ریخته گری فولاد معنایی نداشت و صنعتگران مجبور بودند از کولینگ تاورهای آبی استفاده کنند که مصرف بالای آب را در بر داشت تولید هر تن فولاد 1 متر مکعب آب ولی بعد از استفاده از ایر کولر ها به دلیل اینکه برای خنک کاری و تبادل حرارت مستقیما از هوا استفاده می گردد هیچ آبی مصرف نمی شود و به نوعی صرفه جویی حدود 100 درصد را در بر دارد.
2-کاهش هزینه تعمیر و نگهداری
2-1-رسوب ناشی از مصرف آب و هزینه هایی ناشی از این مسئله
در سیستم های قدیمی چون از آب برای خنک کاری استفاده می شد و این آب رسوب فراوانی روی لوله ها و بدنه دستگاه ایجاد می کرد و همچنین باعث پوسیدگی ها ی فراوانی می شد که نتیجه آن اورهال های زود هنگام و گاها تعویض لوله و بدنه های دستگاه بود و صنعتگران برای کاهش این رسوب مجبور بودند از سیستم RO استفاده کنند و هزینه های گزاف آنرا بپردازند.
سیستم ROیک بخش اساسی در کولینگ تاورهای آبی بود که با نبود آن مشکلات متعدی در کولینگ های آبی بوجود می آمد ولی در سیتم ایر کولر برای خنک کاری کویل ها به وجود آب نرم نیازی نیست پس سیستم RO حذف می گردد
حذف RO در سیستم موارد زیر را در بر دارد:
عدم نیاز به پمپ فشار پر قدرت قبل از فیلتر ممبران (کاهش مصرف برق – کاهش هزینه های نگهداری و تعمیرات)
عدم نیاز به تعویض فیلتر ممبران
کاهش هزینه های بالای نگهداری و تعمیرات RO
حذف پساب آب سنگین که سیستم RO و در نتیجه کاهش هزینه های تولید و کاهش مصرف آب
-2-2-در سیستم های قبلی کولینگ تاور به علت فشار زیاد پمپ ها ترکیده گی و بیرون زدگی شیلنگ های آب بسیار مشاهده می شد که در هر مرحله خرابی به غیر از هزینه تعمیرات شیلنگ ها هزینه های پنهان توقف تولید را نیز در برداشت که در سیستم های استفاده شده از ایر کولر این مشکل وجود ندارد.
-2-3-جهت جلوگیری از یخ زدگی و در نتیجه ترکیدگی لوله های مسی ،مجتمع پردیس تبادل رادیس با تدابیر اتخاذ شده مشکل یخ زدگی را به دو طریق اتوماتیک هوشمند و دستی برطرف نموده. در طریقه هوشمند با تعبیه حسگرهای الکترونیکی گردش آب و دمای محیط را بررسی کرده و فرامین لازم جهت عدم یخ زدگی را صادر می کند و در روش دستی نیز تدابیر لازم اندیشیده شده است که اپراتورها بتوانند با انجام عملیات مکانیکی ساده دستگاه را از خطر یخ زدگی محافظت کنند و منجر به کاهش هزینه های تعمیرات می گردد.
3-کاهش مصرف برق
3-1-درسیستم های کولینگ تاور آبی برای بالا بردن راندمان بایستی آب با فشار حدودا 6 بار از بین صفحات مبدل های حرارتی عبور کند که برای ایجاد این فشار به پمپ های پرقدرت با مصرف بالای برق نیاز است ، اما به دلیل اینکه ایر کولر های PTR برای فرآیند خنک کاری از آب استفاده نمیکند، نیازی به پمپ های پر مصرف نمی باشد و به همین علت مصرف برق در کارخانجات مصرف کننده به شدت پایین می آید.
3-2-همچنین نسل هوشمند ایر کولر های پردیس تبادل طوری طراحی شده است که با کم شدن دمای محیط و یا کم شدن دمای آب خروجی دستگاه کنترلر دستگاه دور فن ها را متناسب با دما کاهش می دهد و باعث کاهش مصرف برق و همچنین کاهش استهلاک موتورهای الکتریکی می گردد.
5-کاهش مصرف مواد شیمیایی و خطرات زیست محیطی
در کولینگ تاور های آبی به علت این که آب خنک کننده در استخر های رو باز نگهداری می شد می بایستی از مواد ضد جلبک استفاده کرد و چون این آب روی لوله های کویل میریزد بایستی به آن مواد ضد رسوب و ضد خوردگی نیز اضافه کرد . که این مواد علاوه بر هزینه بالایی که دارند برای محیط زیست و نیروی انسانی نیز خطر آفرین می باشند.
با وجود توضیحات بالا مشخص می گردد که کولینگ تاورهای آبی قدیمی هزینه بالا برای تولید کننده و مصرف کننده را در بر دارد و هر طور حساب کنیم استفاده از ایر کولر به صرفه ترین است.
و می توان نتیجه گرفت که کولینگ تاور های قدیمی از لحاظ مصرف انرژی، هزینه های جاری و تعمیر ونگهداری محصولی پر مصرف و پر هزینه بوده اند در مقابل آن می توان گفت استفاده از ایر کولر های نسل PTR، درمواردی همچون صرفه جویی در مصرف انرژی برق و آب تا حد قابل توجهی عملکرد بسیار خوبی داشته که این موضوع خود منجر به حفظ و نگهداری از منابع طبیعی (آب) می شود.